Perkongsian Dari Pakar Bakery.. Inilah Teknik Rahsia Mudah Buat Donut Gebu Tak Perlu Uli! Confirm Jadi Gebu dan Sedap
Teknik mendonut tanpa perlu diuli memang memudahkan kerja. Elok kembang gebu donut yang dihasilkan memang sesuai untuk ibu-ibu sibuk bekerja menyediakan donut ini. Selamat mencuba!
RESIPI DONUT GEBU TANPA ULI
BAHAN-BAHAN:
1 paket yis kering
2 sudu susu pekat
1 cawan air suam
2 sudu gula
*campurkan bahan di atas dan biarkan kembang
4 cawan tepung gandum
2 sudu marjerin
2 sudu teh baking powder
1 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
ramaskan bahan2 ni hingga jadi macam serbuk roti.
Kemudian campurkan yis tadi dah gaul rata.
Biarkan selama 1 jam. Pastikan bekas ditutup ye
Adunan memang lembik tau tapi uolls jangan risau ye.. Jangan memandai tambah tepung tau hahahahaha
Lepas satu jam tumbuk2 doh tadi tuk keluarkan angin. kemudian ambil sikit untuk dicanai dan terap.. Masa ni ambil la skit tepung untuk terap acuan
Biarkan selama 30 minit atau sehingga donut kembang.. Lepas tu boleh goreng.
TIP: Untuk frozen, goreng sekejap je ye.
Kongsi Resepi: Che Eda
Sumber Perkongsian Dari Pakar Bakery.. Inilah Teknik Rahsia Mudah Buat Donut Gebu Tak Perlu Uli! Confirm Jadi Gebu dan Sedap
0 Response to "Perkongsian Dari Pakar Bakery.. Inilah Teknik Rahsia Mudah Buat Donut Gebu Tak Perlu Uli! Confirm Jadi Gebu dan Sedap"
Post a Comment