Perkongsian Dari Pakar Bakery.. Inilah Teknik Rahsia Mudah Buat Donut Gebu Tak Perlu Uli! Confirm Jadi Gebu dan Sedap



Teknik mendonut tanpa perlu diuli memang memudahkan kerja. Elok kembang gebu donut yang dihasilkan memang sesuai untuk ibu-ibu sibuk bekerja menyediakan donut ini. Selamat mencuba!

RESIPI DONUT GEBU TANPA ULI



BAHAN-BAHAN:





1 paket yis kering

2 sudu susu pekat

1 cawan air suam

2 sudu gula

*campurkan bahan di atas dan biarkan kembang



4 cawan tepung gandum

2 sudu marjerin

2 sudu teh baking powder

1 sudu teh garam

CARA MEMASAK:





ramaskan bahan2 ni hingga jadi macam serbuk roti.

Kemudian campurkan yis tadi dah gaul rata.



Biarkan selama 1 jam. Pastikan bekas ditutup ye

Adunan memang lembik tau tapi uolls jangan risau ye.. Jangan memandai tambah tepung tau hahahahaha




Lepas satu jam tumbuk2 doh tadi tuk keluarkan angin. kemudian ambil sikit untuk dicanai dan terap.. Masa ni ambil la skit tepung untuk terap acuan

Biarkan selama 30 minit atau sehingga donut kembang.. Lepas tu boleh goreng.




TIP: Untuk frozen, goreng sekejap je ye.

Kongsi Resepi: Che Eda

Sumber Perkongsian Dari Pakar Bakery.. Inilah Teknik Rahsia Mudah Buat Donut Gebu Tak Perlu Uli! Confirm Jadi Gebu dan Sedap

0 Response to "Perkongsian Dari Pakar Bakery.. Inilah Teknik Rahsia Mudah Buat Donut Gebu Tak Perlu Uli! Confirm Jadi Gebu dan Sedap"

Post a Comment